stamboomforum

Forum logoHelpdesk » plaatsing petekinderen



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/database-noord-bevelanders/I5282.php

op dit moment worden vanuit een Aldfaer bestand de petekinderen als volgt gepubliceerd: https://www.genealogieonline.nl/database-noord-bevelanders/I5282.php

Ze staan direct onder de basisgegevens van de doopgetuige (peter of meter), zonder spatie of rubricering.  Ze komen hierdoor voor de gegevens van het gezin en kinderen van de doopgetuige zelf.  Ik vind dit bezwaarlijk qua presentatie. Vooral bij personen die veel hebben opgetreden als getuige leid dit tot een lange lijst namen tussen de kerngegevens van de persoon.

Ik denk dat het beter zou zijn deze in een rubriek onder aan de persoonspagina te plaatsen.

Ten slotte heb ik moeite met de termen petekind, peter en meter. Lang niet in alle regio's en kringen werden deze begrippen gehanteerd.  Ik noem ze zelf doopgetuigen en gedoopte kind. Volgens mij heeft het begrip Peter en Meter ook een bepaalde status (verantwoordelijkheid) in de Roomse kringen die doopgetuigen in protestantse kringen niet hebben.

De persoonspagina onder de betreffende link meldt onderaan "Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2019". Dit is onjuist, ze zijn nog bijgewerkt op 6 September 2024.

Sander Clement - 6 sep 2024 - 11:54 (laatst bijgewerkt 6 sep 2024 — 11:57 door auteur)

Beste Sander,

Ik weet niet of jouw vraag/probleem opgelost of aangepakt kan worden, zie hiervoor dit onderwerp (en links in het onderwerp). Ik heb namelijk nog steeds geen contact met Bob en heb geen idee wat zijn plannen zijn voor de toekomst.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/89710/0/wat_betekent_het_voor_betalende_gebruikers_dat_de_helpdesk_niet_meer_bezet_is

Yolanda Lippens - 6 sep 2024 - 12:23

dank voor je reactie Yolanda.

Ik heb gelezen over de situatie. Het is onduidelijk waar we staan en waar het heen gaat, maar we kunnen tot nu toe wel constateren dat deze website nog gewoon functioneert.  We hebben zelfs een update meegemaakt met de tabbladen, dus ik heb wel het idee dat er nog voortgang is. Wel jammer dat het contact in feite verbroken is tussen gebruikers en ontwikkelaar.  Het zou mooi zijn als er op de een of andere manier een kennisgeving zou komen wat de status is, word, waar het heen gaat etc.

Want in zaken zoals ik hierboven beschrijf  moet er ergens een keuze gemaakt worden. Als die niet hier gemaakt word dan zal ik proberen mijn aangeleverde bestanden aan te passen om toch een betere informatie layout te krijgen.

Zo pas ik al een tijdje mijn eigen manier van noteren aan, aan de vertaling die deze website er van maakt, zodat het netjes in de publicatie terechtkomt. Het blijft werken en afwegen, binnen de beperkingen van de software alle informatie op de juiste plaats te kunnen zetten.  

Ik werk aan een bevolkingsreconstructie, waardoor dit extra uitdagingen zijn: hoe allerlei feiten te noteren in Aldfaer om deze goed in de publicatie te krijgen.  Omdat dit een blijvend probleem kan zijn probeer ik een vertaal-programma op te zetten, die een ge-exporteerd GED-com bestand kan aanpassen naar de gewenste opbouw.  Bijvoorbeeld dat koppelingen gedoopte-doopgetuige niet worden geregistreerd bij de doopgetuigen maar bij de gedoopte. Dat is een kwestie van systematisch herschikken van informatie in het GED-com bestand, met het specifieke doel dat het hier op Genealogieonline goed uit de verf komt.  Het voordeel van zo'n stukje software is dat het kan meeveranderen met eventuele wijzigingen hier, en ik dus niet in mijn Aldfaer bestand alles hoef te veranderen om een gewenste layout te bereiken.

Vooralsnog wacht ik af welke kant het hier op gaat.  Zoals we allemaal weten in dit werk: 'af' bestaat niet.  Er zullen nog wel een paar jaar overheen gaan

Sander Clement - 6 sep 2024 - 13:19


Dank voor je begrip Sander. Het probleem blijft dat er geen communicatie is met Bob, dus ik heb ook geen idee of hij überhaupt nog achter de knoppen zit (dat was enkele maanden even wel zo), maar met de laatste Helpdesk topics hij weer niets mee gedaan.

Ik hou nog steeds de boel in de gaten, maar het blijft frustrerend dat ik a: niets kan doen en b: ik persoonlijk ook niet weet waar ik aan toe ben, en dat geldt idem voor de gebruikers en betaalde leden.

Yolanda Lippens - 6 sep 2024 - 13:29







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu