Beste mensen, wat gebeurt er met de gegevens op genealogieonline wanneer iemand komt te overlijden. Is er een mogelijkheid, dat de gegevens beschikbaar blijven, zodat niet al het werk wat gedaan is verdwijnt?
Misschien kan ik het ergens vinden, maar dan graag een tip waar?
Hoe weet de beheerder of een genealoog is overleden? Hij kan dat niet ruiken. Het lijkt me dus dat als de genealoog iemand de inloggegevens geeft om de stamboom te beheren, de gegevens gewoon online blijven staan.
Nee, dat hij niet kan ruiken dat iemand is overleden, begrijp ik. Maar als hij daarover een mail krijgt van een nabestaande. Want er kan ook niemand zijn die het wil beheren.
Dan wordt het moeilijk denk ik, maar als het ze niet interesseert hoe komen ze dan op het idee om de beheerder te mailen? Mijn nabestaanden zouden er niet eens aan denken vrees ik.
Ik denk dat er wel een nabestaande is die allerlei zaken rond internet zal regelen. En dit is er dan 1 van.
De site hoeft natuurlijk niet overgedragen te worden aan een nabestaande. Een vrien(in) kan ook lijkt me. Iemand die wel affiniteit heeft met geschiedenis/genealogie?
Kortom je moet zelf iets regelen bij het leven.
Je kunt natuurlijk ook gewoon een papieren exemplaar bij het CBG deponeren. Dan blijven de gegevens in ieder geval bewaard. Of aanbieden bij Ons Voorgeslacht voor publicatie op Hogenda of zo.
Ik herinner me van een paar jaar geleden dat er diverse bijdrages van de site verwijderd waren omdat de emailadressen van die mensen niet meer bestonden, waaruit je misschien zou kunnen afleiden dat zo iemand is gestorven (maar dat blijft onzeker)
Bij Geneanet verwijderen ze nooit iets (als je het zelf niet doet) en bij Familysearch ook niet.
Ik heb van een stamboommaatje begrepen dat het CBG geen papier meer wil hebben. Ze hebben wel een digitale mogelijkheid. Maar die vond ik lastig. En die moet je dan bijhouden. Ik weet niet of het een idee is dat na overlijden stambomen digitaal van genealogieonline naar het CBG gaan.
Bob Coret heeft al zoveel mooie schakels gemaakt.
We krijgen er allemaal eens mee te maken. En uiteraard mag er een eenmalige vergoeding voor gevraagd worden..
Ach ik woon in Frankrijk dus Après moi le déluge. 40 jaar onderzoek naar de haaien, hoewel niet helemaal, ik heb veel gepubliceerd en de rest: puur om mijn ego te plezieren. Ik weet het dan toch niet meer.
Wie een uitgewerkte genealogie heeft gemaakt en afgerond, kan die ook als titel deponeren in de koninklijke bibliotheek (dat kan tegenwoordig ook digitaal!).
Wanneer Genealogie Online een bericht ontvangt van een nabestaande van een overledene (vaak via het e-mailadres van de overledene) dan volgt de vraag aan de nabestaande wat er met de publicatie op Genealogie Online moet gebeuren. De keuze is verwijderen of laten staan. Als de keuze valt op laten staan wordt wel de contact mogelijkheid verwijderd en voor de naam van de auteur komt "wijlen" te staan.
Hartelijk dank voor dit antwoord. Dit is een prima oplossing. De gegevens gaan dan niet verloren.
Is het misschien een idee, dat er een aanvink mogelijkheid komt onder beheer, waarbij je kunt aangeven dat je wilt dat je gegevens ook na overlijden bewaard blijven.
Goed idee.
Maar misschien is nog verstandiger dat Bob iets soortgelijks opzet als in Google ("inactiviteitsmeter"). Als een account na een (door de gebruiker in te stellen) termijn niet inlogt, wordt er een mail gestuurd naar een (door de gebruiker opgegeven) contactpersoon.Zo voorkom je in elk geval al een belangrijk gedeelte van het probleem.
@ Serge, Jawel dat lijkt mij ook een goed idee.