stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4825

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto is gemaakt voor 1949. Waarschijnlijk in Engeland of Ierland.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie kan hier iets over zeggen? Het lijken mij verpleegsters, maar dan die mannen met platte pet. En de bijzondere muts die een aantal vrouwen dragen.

Vraagsteller

Peter Voorloop





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Geen verpleegsters, die droegen een schort. Lijkt mij de bemanning of eigenlijk grotendeels "bevrouwing" van een cruiseschip?. In het midden de gezagvoerder. De mutsen verwijzen n.m.m. naar keukenpersoneel. Op de onderste rij, dame derde van links, heeft een anker op haar mouw.

Chris Triep

Als ik het goed zie staan er 51 personen op de foto. Kan het personeel zijn van bijvoorbeeld de huishoudelijke dienst, keuken en wasserij van een marineterrein?

De groep kent 19 vrouwen zonder hoofddeksel, van wie er vier zijn met een donkere kraag, acht met een lichtere en zeven met een ongekleurde kraag; één vrouw met pet in donker marine(?)uniform met zichtbare rangonderscheidingstekens aan de onderzijde van de mouwen; 22 vrouwen met een ander hoofddeksel, van wie er twee zijn met een donkere kraag, elf met een lichtere en negen met een ongekleurde kraag.
Voorts 9 mannen, van wie 2 zonder hoofddeksel, één met overhemd, stropdas en witte (dokters?)jas, en één met een (vermoedelijk) kort jasje; vijf met witte pet en wit uniformjasje, 1 met pet in donker uniform, 1 met pet in donker marine(?)uniform met zichtbare rangonderscheidingstekens aan de onderzijde van de mouw(en).

W. van der Kooij

Heeft u ook een suggestie?