stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4820

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto is (waarschijnlijk) in de jaren 1930 gemaakt in de regio Djatigoewi/Soemberpoetjoeng/Blitar (Oost-Java). Mijn grootvader, Jan F. Lindenhovius, was daar landbouwer. Hij is in 1941 overleden. De twee zittende personen rechtsvoor zijn mijn grootvader en mijn grootmoeder Sarpinah (1 en 2). De drie mannen (tussen de vrouwen) zijn mijn vader en zijn broers(3,4 en 5). Zij zijn reeds overleden.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Is er iemand die mij kan vertellen wie de andere personen op de foto zijn of hen (her)kennen?

Steekwoord(en)

Lindenhovius Soemberpoetjoeng 

Vraagsteller

Jan Lindenhovius





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Volgens https://www.genealogieonline.nl/genealogie-baert-cornelis-kalshoven/I27178.php  is uw grootvader in 1939 op 70-jarige leeftijd gehuwd met Sarpinah. Foto lijkt inderdaad ergens in de jaren 30 te zijn gemaakt. Dan rijst de vraag was uw grootvader eerder gehuwd met een andere vrouw (gezien de leeftijd van uw vader en broers) of kreeg hij die kinderen zonder gehuwd te zijn.
 

Op de Japanse interneringskaarten komt de naam Lindenhovius 5x voor, allen kinderen van J. F. Lindenhovius

https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/index/nt00425?activeTab=nt&searchTerm=lindenhovius&sortering=prs_achternaam&volgorde=asc

De jongedames op de foto zouden vriendinnen van de broers kunnen zijn.
 

Hopelijk heeft u hier iets aan.

Chris Triep

Dank voor uw reactie. Heb een aantal jaren geleden contact gehad met Pem Kalshoven over zijn stamboom. De Japanse interneringskaarten zijn mij bekend.

Mijn grootvader is in januari 1939 op 70-jarige leeftijd getrouwd. Hij heeft vanaf omstreeks 1900 met Sarpinah "samengewoond" en daar zijn mijn vader en zijn 5 broers uit voortgekomen. Ze zijn allen  na de geboorte "erkend". Drie ooms zijn in Japanse krijgsgevangenschap overleden, 1 oom is tijdens de politionele acties gesneuveld. Voor zover ik weet zijn 2 ooms en (uiteraard) mijn vader getrouwd. Van de andere ooms is niets bekend over een relatie. Of de dames vriendinnen van hen zijn is ook niets bekend, mogelijk kinderen van het andere echtpaar?

Jan Lindenhovius

Heeft u ook een suggestie?