Kan het om F.Q. den Hollander (1893-1982) gaan, die van 1918 tot 1938 bij de Indische Staatsspoorwegen werkte en van 1947 tot 1959 directeur van de Nederlandse Spoorwegen was?
Alle info over de Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij is te vinden in het Nationaal Archief te Den Haag, Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag.
Ook digitaal tegen betaling in te zien op:
http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/nodes/YTo0OntpOjA7czo4OiJjMDE6MTkwLiI7aToxO3M6ODoiYzAxOjE5MC4iO2k6MjtzOjg6ImMwMToxOTAuIjtpOjM7czo4OiJjMDE6MTkwLiI7fQ%3D%3D/eadid/2.20.52/node/c01%3A103./open/c01:103.#c01:103.
Geachte heer Groeneweg, dat kan niet want zoals mijn vraag al vermeld moet zijn achternaam De Bruin zijn.
Geachte heer Sanders, ik heb geprobeerd online te zoeken in dat digitale archief. Dat is een speld in een hooiberg, en zou ontzettend veel geld kosten omdat er bijvoorbeeld in het overzicht niet eenvoudig een lijst staat met directeuren staat bijv. Dus ik zou dan heel veel eerst aan moeten vragen, tot ik uiteindelijk iets tegen kom.Stamboomforum is meestal iets sneller :-)
Lees eens: Herinneringen aan het Indische Spoor van Lizanne Gillette misschien kan u daarin iets vinden.
Bij de NVBS (naast station Amersfoort) is een grote bibliotheek. Kijk op de website nvbs.nl Klik op Bibliotheek of Winkel
Beste Hans de Vries. bedankt. Ik zoek daar wel verder mee, maar in eerste instantie lijkt die dame meer indisch dan nederlands. Gek genoeg heb ik de foto gekocht van een kleinzoon van betreffende dame, maar hij vertelde me alleen dat wat ik hierboven schreef, en op de achterkant staat in potlood "de Bruin" ipv Bruijn. Hoop de betreffende meneer weer te zien op een volgende tafeltjesmarkt in de hoop toch iets meer los te krijgen....
Maria Mesman: bezoek aan afd iconografie is denk ik geen optie. Wel leuk, maar zou naar mijns inziens weinig toevoegen of opleveren. Ik heb zelfs inmiddels een vrij grote collectie die zelf de afd iconografie zelf graag in bezit zou hebben :-)
De foto is in Utrecht gemaakt en ik vermoed rond 1900 (+ of min 10). Het lijkt me de moeite waard om de bevolkingsregisters van Utrecht door te nemen. Daarin staat ook het beroep van de geregistreerden, zodat je uit de ongetwijfeld vele 'de Bruinen' de meest passende kunt selecteren.
Het is Maria Anna Hamar de la Brethonière getrouwd met Hendrik de Bruijn. Er worden 2 kinderen geboren in Leiden. Kijk bij Erfgoed Leiden en Omstreken. https://www.erfgoedleiden.nl/collecties/personen/zoek-op-personen/persons?ss=%7B%22q%22:%22Hamar%20de%20la%20Brethoni%C3%A8re%20%22%7D
Op de site Roosje Roos ( http://www.roosjeroos.nl/Zoekscherm )
Bruidegom Hendrik de Bruijn
Bruid: Maria Anna de Brethoniere
Plaats (residentie,afdeling): (Semarang,Salatiga) Datum: 09-02-1842
Opmerking(en):
Bijregister: RA jaar/bladzij: 1843/255
En bij de volgende link zijn hele leven in beeld. ( zie pagina 505, 506 en 507)
http://resources.huygens.knaw.nl/retroboeken/nnbw/#source=1&page=259&accessor=accessor_index
Na de dood van zijn vrouw Maria Anna de Bretonniere in januari 1878 is hij in 1879 opnieuw getrouwd met J. van der Burg, staat in het verhaal te lezen. Misschien staat zij wel op de foto. Deze 2e vrouw had al kinderen uit een eerder huwelijk met Bernardus Hendrikus Staring. (Misschien was het een kleinzoon van de 2e vrouw van Hendrik waar u de foto van kocht. Dan zou het niet vreemd zijn dat hij niet veel wist over De Bruijn). En nu maar hopen dat ik de goeie heb uitgezocht. Ik vindt de vrouw op de foto overigens geen Indisch uiterlijk hebben.
Ik heb ook nog zijn overlijdens akte gevonden in Den Haag. - "8 dec. 1885, overleden Hendrik de Bruijn, oud directeur openbare werken in Nederlandsch Indië. oud 70 jaar, geboren te Amsterdam. Eerder weduwnaar van Marie Anna Hamar de la Brethoniëre, en laatst van Johanna van der Burg".