stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » familie Dreissen



Profiel afbeelding

goede avond allemaal, ik ben bezig met het schrijven van een boek over de nederlandse burgers in de Waffen SS en de nederlandse duitsers in het duitse leger (wehrmacht) 

ik kwam deze website tegen en ik vond dit verhaal. https://www.malgre-nous.eu/dreissen-theodor/ 

Weet je waar familieleden van Theodor Dreissen zijn of waar hij geboren is?

 ik zal de auteur schrijven om meer te weten te komen over het lot van de soldaat, maar ik ben geïnteresseerd om naar de familie te schrijven, als zij iets weten. 

groeten

 Leo

LeohnardK. - 10 aug 2024 - 17:36 (laatst bijgewerkt 10 aug 2024 — 17:38 door auteur)

Vermoedelijk moet je in Limburg zoeken, daar komt de naam vrij veel voor, echter heb ik hem niet gevonden. Voor het overige zou ik eens kijken wat je nog kan vinden in Duitse archieven over Theodor Dreissen. Kijken of je ook aan nadere gegevens kan komen van de Waffen ss helpt wellicht ook. Uit wat ik onder de link die je vermeldde zag, vermoed ik eerlijk gezegd, dat Theodor Dreissen in gesneuveld. 
Nicolette
 

Nicolette Jentink - 11 aug 2024 - 11:29 (laatst bijgewerkt 11 aug 2024 — 11:48 door auteur)

Hallo Nicolette, bedankt voor het antwoord. Ik schreef naar Matteo D'Angella die het onderzoek op de website in 2018 deed.

 Deze universiteitsstudent vertelde dat hij een van de 4 soldaten is die in de Benelux zijn geboren en als soldaten in het Duitse leger zijn gedood bij Salerno in 1943 in Zuid-Italië. 

Inderdaad, een vermiste persoon uit 1943 is dood, en hij voegde wat informatie toe, misschien is hij een van de twee soldaten die begraven liggen onder een weg bij Vietri sul Mare. Gezien het gebied is het onmogelijk om ze op te graven en te bergen. 

Nee, hij was geen Waffen SS. Hij zat in het pantserverkenningsbataljon 16, een legereenheid. Het bataljon leed verliezen van 9 september tot 27 september 1943.

Misschien komt hij uit Süsterseel, maar het is Duitsland, terwijl ze "Niederlande" zeggen. Deze informatie die hij mij gaf is naar mijn mening een beetje onzeker. 

Kan iemand helpen?

Leo

LeohnardK. - 11 aug 2024 - 23:18 (laatst bijgewerkt 11 aug 2024 — 23:24 door auteur)

Benelux is België, Nederland en Luxemburg. Heb dus ook gezocht in België en Luxemburg. Daar zelfde ervaring: na vroege 20e eeuw bijna niets meer te vinden. Ook Family search gaf geen uitsluitsel, maar misschien kan je hier informatie krijgen:
https://www.bundesarchiv.de/DE/Content/Artikel/Benutzen/Hinweise-zur-Benutzung/Unterseiten-Militaer/Personenbez-Unterlagen-Militaer/benutzen-hinweise-militaerische-unterlagen-persbezogen.html
https://www.bundesarchiv.de/DE/Content/Artikel/Benutzen/Hinweise-zur-Benutzung/Unterseiten-Militaer/Personenbez-Unterlagen-Militaer/benutzen-hinweise-militaerische-unterlagen-persbezogen.html
https://iten-genealogie.jimdofree.com/linktipps/2-weltkrieg-gefallene/
Maar er zijn nog veel meer sites te vinden. Ergens moet toch meer info boven komen. 
Overigens is de pantserdivisie die je noemt, waarschijnlijk de 2e, de eerste is bij de slag om Stalinggrad ongeveer weggevaagd. Er is i 1943 een nieuwe opgericht en die werd in Italië ingezet. Nadat de slag bij salerno was verloren, werd deze divisie of wat ervan restte naar het Oostfront gestuurd.
Nicolette

Nicolette Jentink - 12 aug 2024 - 11:24


Hallo Nicolette, ik zal schrijven naar het duitse federale archief...uit ​​benelux waren er andere soldaten maar hij kwam uit nederland. Trouwens een Theodor Dreissen die zijn leven verloor in de oorlog (waar en wanneer?) kwam uit Süsterseel

Groeten
Leo

LeohnardK. - 13 aug 2024 - 11:42







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu