stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Zoek informatie over Johann Stoppa en zijn vrouw Pauline Mulkowski.



Profiel afbeelding
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vreemd, omdat bij het huwelijk een geboorte-akte van de bruid is overlegd…

Daan Eras - 11 aug 2024 - 12:40

Blumfelde, Namibië zou ik toch maar serieus naar kijken. De ambtenaar zal dat toch niet verzinnen, als een afschrift van de geboorteakte voor hem ligt?

Blijft dus de vraag, waar zijn de huwelijksbijlagen van dit huwelijk. Ze zouden bewaard moeten zijn, omdat de bruid uit het buitenland afkomstig is.

Misschien maar navragen bij het RHC Eindhoven (of het BHIC)

Edit: In de huwelijksakte staat dat Stephania is geboren te Blumfelde, er staat geen verdere aanduiding achter. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat de (veel latere) indexeerder ervanuit is gegaan dat dit Blumfelde in Namibië zou zijn geweest en dit zelf heeft vermeld.

Anneke 12 - 11 aug 2024 - 12:51 (laatst bijgewerkt 11 aug 2024 — 12:56 door auteur)

Dit is ook mijn gedachtegang Anneke. Temeer omdat de moeder van Stephania, Pauline Mulkowski/ Muchowski in Wigonin Kreis Berent Polen, geboren is en daar generaties lang gewoond hebben. 

mieke renders - 11 aug 2024 - 22:59


Ik heb de huwelijks bijlagen opgevraagd van Stephania, maar ook daar is verder niets te vinden over haar vader Johann Stoppa. Alleen is het duidelijk dat zij geboren is in Blumfelde Kreis Berent, West Preussen, de familie is vertrokken naar Duisburg D. en daarna naar Walsum am Rhein.  Heeft iemand een tip hoe verder te zoeken naar de geboortedatum, de plaats en huwelijksdatum en plaats van Stephanias ouders?

mieke renders - 13 aug 2024 - 16:16







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu