stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Memoryweb om je genealogische fotobibliotheek te bewaren



Profiel afbeelding

Bij mijn zoektocht naar een manier om mijn genealogisch fotoarchief online te stallen kwam ik Memoryweb tegen. Ik heb de proefperiode van 2 weken nu doorlopen en ik moet zeggen dat dit het dichtst aanleunt bij wat ik zoek. Het is echt geënt op genealogische doeleinden. 

Je kan mappen aanmaken per fotoalbum, maar het wordt vooral interessant omdat je per foto volgende tags kan hangen : 

  • beschrijving van de foto indien gewenst
  • personen op de foto
  • plaats waar de foto is genomen
  • de exacte datum van opname of wanneer je die niet hebt kan je ook een tijdsbestek van de vermoedelijke opname ingeven (vb : 1935 - 1940)
  • wanneer je een achterkant hebt van een foto die belangrijk is omdat er bv. zaken op geschreven staan kan je die ook koppelen

Daarnaast kan je makkelijk je foto's geordend bekijken : 

  • per aangemaakt album
  • per persoon
  • per locatie

Ze hebben ook een app om makkelijk foto's te up- en downloaden. Zowel voor Mac als Windows. En er is een app voor smartphones. 

Maar wat voor mij het vooral interessant maakt is het feit dat je je foto's ook kan downloaden en je hierbij kan kiezen om de tags die je hebt aangebracht zichtbaar mee bij de foto worden geplaatst. Dit is vooral handig als je de foto willen delen met anderen of willen veilig stellen voor het nageslacht.

Voor mij is een online opslag een goede manier om foto's op te slaan. Niet alleen is het veilig omdat ze niet langer lokaal staan opgeslagen en je ze dus niet kwijtraakt als er iets met je computer gebeurt (diefstal, defect,...) maar je kan je account makkelijk delen met anderen (familieleden of kinderen) zodat zij later eventueel kunnen verder aanvullen. 

Zoals gezegd kan je 14 dagen gratis proberen. 

 

bart vosters - 9 feb 2021 - 10:49


Heb je inmiddels 'n abonnement genomen op Memoryweb voor $100/jaar? 

Pauline Berens EBBI - 1 mei 2021 - 14:39







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu