Ik ben benieuwd hoe, BK gebruikers de uitvoer rapporten van BK op een website publiceren.
Vroeger deed ik dit via GEDCOM en vervolgens de webpagina's genereren vanuit het GEDCOM bestand.
Dat had als nadeel dat GEDCOM een veel beperkter aantal gebeurtenissen/feiten bevat, dan BK ondersteunt.
Dat betekent dat bij publiceren op een website, er gegevens t.o.v. een geprint rapport ontbreken, omdat GEDCOM bepaalde velden met gegevens niet ondersteunt.
Hoe hebben jullie dit opgelost?
Tips welkom.
Ik gebruik Brother's Keeper, maak een export naar GEDCOM (met een keuze van de velden). Vervolgens gebruik ik Genealogica Grafica (http://www.genealogicagrafica.nl/) om het GEDCOM-bestand in te lezen en diverse html-overzichten (kwartierstaten, parentelen, genealogiën en personen in context) te genereren.
GG heeft als voordeel dat er nog een extra controle komt op bijv. onwaarschijnlijke datums.
Vanuit BK exporteer ik de gezinsoverzichten met een alfabetische index. Vervolgens een paar kleine aanpassingen in het bestand nameindx.html, zoals de marge en een achtergrond.
Dit alles zet ik op mijn website. Het opzetten heeft even wat tijd gekost, maar het is nu vrij makkelijk te onderhouden. Ik moet wel toegeven dat het onderzoek mijn hoofddoel is en publicatie van de resultaten niet mijn prio.
Gedcom exporteren, rapporten uitdraaien, html bestanden aanpassen en weer FTPen naar een server... Wat een rompslomp, dat kan echt handiger!
Bijvoorbeeld met webtrees (php, open source) staan alleen je meest recente gegevens altijd online. Kost een paar tientjes per jaar voor webhosting die je toch al had, meer niet. Als er maar een internetverbinding is, dan kan je overal (dus ook als je bij archieven of familie op bezoek bent) de gegevens aanpassen. En Google wordt automatisch op de hoogte gehouden. Bovendien wordt alles wat je hebt ingevoerd ook aan andere nieuwsgierigen getoond, tenzij je het voor hen afschermd natuurlijk.
De bedoeling is om de website op een eigen server te laten werken.
Het onderhouden en beheren van het systeem voor genealogie is dan eenvoudiger.
De faciliteiten hiervoor zijn aanwezig en zijn operationeel.
Ik kan genealogie zo toevoegen.
Probleem is dat de GEDCOM van Aldfaer en BKWin uitgebreider is dan die van de GEDCOM standaard.
Zet je de gegevens dan om, met als de bron BKWin en/of Alfdfaer, dan valt er info weg, die in bepaalde velden - niet gestandaardiseerde velden - zijn opgenomen.
Als de tags van deze velden ook in een omzet programma naar webformat ingevoerd zouden kunnen worden, dan is het probleem opgelost.