Ik ben het eens met Michaël en FransW.
Wat je nog zou kunnen doen is die einddatum wat naukeuriger aangeven. Als je bij het event waar de persoon nog in leven is, zijn leeftijd weet of redelijk in kunt schatten, weet je zijn geboortedatum ongeveer. Als je daar dat 110 jaar bij optelt, weet je dat hij voor dat eindjaartal waarschijnlijk overleden is. Als dat eindjaartal ook redelijk ver in het verleden ligt, weet je dus dat hij nu niet meer leeft.
Als van een doopgetuige vermeldt is dat hij de grootvader van de dopeling is, mag je van die 110 jaar nog 30 jaar aftrekken. Vervolgens vul je bij overlijden een "tussen <doopdatum> en <eindjaartal>" datum in. Die is ook in GEDCOM gedefinieerd.
Meestal wordt dat niet gedaan omdat het niet lekker leest in en rapport, maar het is wel een manier om het wat nauwkeuriger aan te geven en het geeft voor jezelf ook aan wat de zoekruimte is voor het vinden van een overlijdensakte. Die zoekruimte kan verder beperkt worden doordat je mogelijk later nog meer "in leven" datums vindt.
Dat GEDCOM aspect is belangrijk, want dat is het uitgangspunt van GOnline. Haza21 letters, etc. doen er dan niet meer toe. De correcte omzetting van Haza21 naar GEDCOM is de verantwoordelijkheid van Haza21.