stamboomforum

Forum logoHelpdesk » koppeling met FamilySearch



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Ik heb van de helpdesk FamilySearch begrepen dat GenealogieOnline verbonden is met Family Search en dat je een bijgewerkte/verversen stamboom kan koppelen, vraag is hoe doe je dat vanuit Genealogie Online 

Al vast bedankt

Peter

Peter Aurik - 26 aug 2024 - 22:58

Ik zit al heel lang bij FamilySearch, en dit zegt me helemaal niets. Ik zie op de site wel bronnen die van de open archieven komen, en maak daar ook veel gebruik van, maar stambomen, nee.

Stamboomgegegevens van GO zijn wel zichtbaar bij Ancestry, voor zover gepubliceerd voor 2016, Geneanet (?), en My Heritage. Kan het zijn dat je de helpdesk van die laatste bedoelt?

Enno Borgsteede - 27 aug 2024 - 12:36

Wellicht wordt volgend bedoeld ?
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Willem H. - 28 aug 2024 - 06:57 (laatst bijgewerkt 28 aug 2024 — 07:05 door auteur)

 Dit is de reactie die ik van de helpdesk van FamilySearch kreeg dus vandaar mijn vraag, ik weet dus ook niet als ik een nieuwe gedcom bestand maak vanuit mijn GensData Pro en dat exporteer naar FamilySearch of er dan een tweede stamboom wordt aangemaakt, wat dus niet de bedoeling is

"Als u een abonnement bij Genealogie online hebt, kunt u de bestanden koppelen. De twee programma's werken samen. FamilySearch is gratis. Het werkt iets anders dan andere programma's: iedereen werkt samen om een complete stamboom op te bouwen. Het enige wat niet kan, is dat iemand gegevens invoert in uw stamboom, die geen familie is."

Peter Aurik - 28 aug 2024 - 10:02

H'm, het blijft raar, want dan zou je dat toch op Genealogie Online moeten kunnen zien. En daar zie ik net als Willem H. alleen links naar scans, bronnen dus, en niet naar de grote gedeelde FamilySearch Family Tree.

Er zijn overigens wel andere mogelijkheden, maar daarvoor moet je op je eigen PC een ander programma installeren, naast GensDataPro, zoals Ancestral Quest, Legacy, of RootsMagic. Ik gebruik meestal het laatste, omdat dat ook aardig op Linux werkt, waar mijn stamboom in Gramps zit. Ik kan daar als je belangstelling hebt nog wel wat meer uitleg bij geven, maar moet nu eerst even weg.

Enno Borgsteede - 28 aug 2024 - 13:42


Als dit kon, zou ik het moeten zien, en als het alleen bij een plus-abonnement kon, dan zou Bob er denk ik wel reclame voor maken, maar ook daar zie ik zelf niets van. Ik denk daardoor dat die helpdesk het mis heeft.

Wat wel kan, is wat ik eerder vandaag beschreef, en dat is dat je een GEDCOM-bestand dat je met GDP maakt, of met Gramps, zoals ik doe, in een ander programma laadt dat met FamilySearch kan communiceren. En ik doe dat zelf met RootsMagic, omdat dat goed werkt in Wine, en wat mij betreft ook overzichtelijker is dan Ancestral Quest of Legacy. En dat ziet er dan zo uit:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Je ziet hier voorouders van mij die jij ook in je stamboom hebt, waarbij elke persoon die een match heeft in de grote boom op FamilySearch, voor zover ik die geregistreerd heb, een FSFTID achter de naam heeft, en een blauwe bal. Personen zonder staan overigens ook op FamilySearch, maar voor hun heb ik dat nummer nog niet in Gramps, waardoor RootsMagic ze ook niet herkent.

Er zijn nog andere presentaties mogelijk, maar ik gebruik deze het meest. En voor elke persoon die al gesynchroniseerd is, kan je in RootsMagic ook verwanten ophalen, 1 voor 1, zodat je ziet wat je krijgt. Je kan ook een FSFTID opgeven, waarbij RM dan die persoon ophaalt, diens partner, en een op te geven aantal generaties voor en na die personen.

Dit kan allemaal met de gratis versie van RootsMagic, genaamd RootsMagic Essentials, die ook nog kan kijken naar matches bij Ancestry, Find My Past, en My Heritage. Ancestral Quest (Basics) kan dat alleen voor Ancestry en FamilySearch, en Legacy alleen voor FamilySearch en My Heritage. Legacy 10 is helemaal gratis, en grotendeels Nederlandstalig, maar ik vind het nogal kakelbont, vandaar dat ik zelf toch RootsMagic gebruik dat net als Ancestral Quest Engelstalig is.

Enno Borgsteede - 28 aug 2024 - 21:21







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu