stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Akkoord voor publicatie



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/akkoord.php?publicatie=19901&check=2fcd6215bb4ff40e076660975cc166a6

Geachte heer/mevrouw,

Via de e-mail zou ik de gloednieuwe publicatie moeten kunnen accorderen, In het e-mail bericht heb ik op de groene knop gedrukt om de publicatie te bevestigen en vervolgens werd er een nieuw venster geopend met het enige opschift: "Akkoord voor publicatie" en verder geheel blanco.

Is het nu akkoord of is er sprake van een fout?  Bij voorbaat dank.

MC van Veen - 17 jul 2024 - 12:42

Uw publicatie is zo te zien gisteren geplaatst.
Zie https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-veen-van-vliet/

Jan CIavaux - 17 jul 2024 - 17:06

Bedankt voor uw reactie.

MC van Veen - 17 jul 2024 - 19:06

Overigens zie ik dat u niet verder bent gekomen dan Leendert Cornelisz van Veen.
Ik vermoed, dat daar nog wel enige generaties aan vast te knopen zijn.
Leendert liet maar liefst elf kinderen RK dopen te Stompwijk.

Ik heb ze niet allemaal nagelopen, maar bij de eerste was het al meteen raak.
Op 2-3-1719 wordt Cornelius gedoopt, geboren in het Oosteinde. Doopgetuige is onder andere Arent Cornelisz van Veen. De kans, dat dit een broer van Leendert was is enorm groot. En de vermelde Maria zou heel misschien een zus kunnen zijn 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum


Bij de volgende Cornelius, van 25-3-1720, is Arent Cornelisz weer doopgetuige.
Het is dus niet alleen zaak, om alle doopgetuigen een plekje te geven, maar ook de dopen van de eventuele kinderen van die Arent te bestuderen.

Omdat dit uw rechte lijn is, is het leuker als u dat zelf doet, dus ik ga verder geen gras voor uw voeten wegmaaien,
en ik hoop dat de andere forumleden zich ook kunnen inhouden.

Succes.

Jan CIavaux - 17 jul 2024 - 22:01

Misschien is het nog niet geheel duidelijk, maar mijn stamboom is vrijwel uitsluitend voorouderlijk, dus op enkele uitzonderingen daargelaten alleen directe voorouders. ik wil zo min mogelijk de breedte in, vooral de diepte. Willem van Veen-Gijsbert-Thomas-Gijsbert is de patriarchale lijn en van Willem heb ik dan wel zijn kinderen in kaart gebracht, ook omdat het Kudelstaart betreft. En toch ook waarschijnlijk met een hoge kindersterfte gezien de herhaling van de namen van de kinderen. Dat is dan ook nog een aanleiding die ik wel gebruikt heb om de kinderen van een gezin mee te nemen. Bijv Johanna Vermaas (1791-1874) overleefde al haar 11 kinderen, waarvan de oudste stierf op zijn 50ste. Dergelijke schrijnende gevallen heb ik -zo af en toe- meegenomen in de stamboom, of ook wel huwelijken met niet-voorouders die een cruciale schakel vormden in het verkrijgen van informatie over directe voorouders.

Inmiddels ken ik de principes aardig, ik weet hoe ik moet zoeken, maar op het gegeven moment loop je tegen een glazen plafond op.En zo maar asserties neerzetten die gebaseerd zijn op 'zou kunnen' maar zonder aktes of ander bewijs, dat doe ik niet. Dan zeg ik op mijn beurt: je komt niet verder dan dat.

Ik heb veel 'bronnen' gezien die slechts verwijzingen waren naar andere stambomen,vervolgens ga je de DTB naslaan en dan vind je helemaal niets van de beweringen die gedaan zijn. Mensen kopiëren van anderen, maar slaan kennelijk de boeken of registers niet na.

Meer aantekeningen en ook foto's en landkaarten heb ik op geneanet gezet, wat de bron is van de stamboom.

MC van Veen - 17 jul 2024 - 22:39

Excuus, ik begreep, dat u in rechte lijn van Leendert Cornelisz van Veen afstamde.

Met Willem Claesz uit Kudelstaart houdt de zoektocht denk ik wel op.

Jan CIavaux - 18 jul 2024 - 10:43


Uw veronderstelling was op zich correct, alleen bereik je Leendert van Veen niet geheel via de patriarchale lijn. Volgens mij via Cornelia Vork, de moeder van mijn overgrootvader Johannes van Veen. Boven Leendert heb je nog Cornelis van Veen, maar daar lijkt het ook wel op te houden.

Ik zal binnenkort nog eens kijken bij Cornelis van Veen.

Veelal loop je wel vast bij generatie 9. Je moet geluk hebben dat je een plaats treft met een lange geschiedenis van DTB boeken, zoals Montfoort bijvoorbeeld.

MC van Veen - 18 jul 2024 - 17:23







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu