Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I1972.php
Hallo Bob,
Al vele jaren heb ik de lay-out van mijn publicatie verfraaid door het gebruik van HTML-codes. Daar zitten honderden (zelfs duizenden) uren in. GO gaf mijn publicatie prachtig weer volgens de door mij gebruikte code.
Sinds kort werkt de "Blockquote" code niet meer.
In Aldfaer had ik het overlijden van Gerrit Hendriks Nieuwenhuijs als volgt genoteerd:
Dat resulteerde in een prachtige weergave met de citaten ingesprongen en met witregels.
Nu staat er echter:
Dat ziet er een stuk onoverzichtelijker uit.
Als ik nu in Aldfaer zelf witregels invoeg:
Dan wordt het als volgt weergegeven:
Dat ziet er al wat beter uit, maar dwingt mij de vele honderden personen opnieuw te "verfraaien"
Ik heb nogal wat verhalen in mijn stamboom opgenomen waarbij ik ook deze code toepaste. Die worden nu ook saaier.
Is het mogelijk dat GO weer deze HTML code accepteert?
Groet,
Wim Hobers
Wim Hobers - 9 apr 2021 - 12:05 (laatst bijgewerkt 20 apr 2021 — 15:30 door auteur)
Smaken verschillen, wat jij "saaier" noemt, vind ik onoverzichtelijker. Scroll maar 'ns snel naar beneden op
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I1972.php
en op
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I2773.php
Bij (Mar)Grietje Teunis Verhaar wordt alle info over het overlijden compact getoond, inclusief citaten, met kleine regelafstand. De belangrijkste info op de webpagina wordt aangegeven met >. Een grotere regelafstand voor info op detailniveau betekent onnodig scrollen. Dus, de gewijzigde weergave van citaten lijkt me 'n verbetering, het schept rust op de webpagina:-)
Pauline Berens EBBI - 9 apr 2021 - 14:51
Halo Pauline,
Ik heb duizenden (en geen honderden) uren in de afgelopen jaren besteed aan het mooi vorm geven van mijn stamboom. Met name de vele tientallen verhalen die ik geschreven heb. Voor de leesbaarheid liet ik de transcripties "blockquote" weergeven. Prachtig resultaat: inspringen en witregel.
Nu staat er één grote brei:
Inderdaad; smaak verschilt, maar ik vind het pijnlijk dat mijn duizenden uren werk hierin resulteert. Dit is maar een van de vele voorbeelden die nu in mijn ogen veel lelijker en onduidelijker wordt weergegeven.
Wat is er op tegen dat "blockquote" weer gegenereerd wordt en wat is de reden dat het is "afgeschaft". Onnodig scrollen vind ik geen argument. Mijn familieleden scrollen wat af om de lange verhalen te lezen en juist dan zijn witregels zeer functioneel.
Kortom: ik zou het ongelooflijk fijn vinden als mijn stamboom weer wordt weergegeven zoals ik hem heb opgezet.
Hartelijke groet,
Wim
Wim Hobers - 11 apr 2021 - 12:36 (laatst bijgewerkt 11 apr 2021 — 12:39 door auteur)
Je vraagt: 'Wat is er op tegen dat "blockquote" weer gegenereerd wordt en wat is de reden dat het is "afgeschaft"'.
Over vormgeving op Genealogieonline ga ik niet, dus de antwoorden kan ik je niet geven, maar ik schat 'n afweging van voortschrijdend inzicht, kosten en prioriteitstelling:-) Wel balen van je "duizenden uren werk"!
Als je per se extra witregels wilt toevoegen of citaten laten inspringen dan kan dat altijd nog handig met zoek- en vervang in je GEDCOM in bijv. Kladblok. Gebruik na 't opslaan wel a.j.b. GEDCOM Validator voordat je je GEDCOM gaat uploaden naar Genealogieonline, want er is 'n risico dat je je GEDCOM vernachelt:-)
Pauline Berens EBBI - 11 apr 2021 - 14:13 (laatst bijgewerkt 11 apr 2021 — 14:15 door auteur)
Hallo Pauline,
Dank je wel voor je reactie. Ik (digibeet) was jaren geleden al blij dat het me lukte met HTML-codes. Jouw oplossing is voor mij (nog) acabadabra en daar begin ik vooreerst nog maar niet aan.
Ik wacht eerst maar eens af of Bob hier wellicht op reageert en mijn verzoek ingewilligd kan worden.
Groet,
Wim
Wim Hobers - 11 apr 2021 - 14:30
Met breaks in je GEDCOM te proberen de opmaak te regelen is sowieso niet van deze tijd. Zelfs als je dat zou doen moet je het in elke opnieuw gegenereerde GEDCOM opnieuw doen. Jammer dat Aldfaer geen zoek- en vervangfunctie heeft. Pro-Gen heeft dat wel, heel handig. In afwachting van 'n reactie van Bob Coret vind je het misschien leuk 'ns naar de opmaak in 't onderwaterscherm (functietoets F12) van de browser te kijken op bijv.
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I2773.php
Rechts zie je 2 deelvensters: boven tab Elements, onder tab Styles.
Rechtsboven is 'n element <blockquote class="note"> geselecteerd, links hoe dit element weergegeven wordt in Google Chrome, rechtsonder welke stijlen op dit element van toepassing zijn. Met de selectievakjes voor elke stijl kun je die stijl aan/uit zetten en links meteen het effect zien. Vooral padding (=witruimte eromheen) zal je interesseren. Rechtsonder zie je ook de opmaak van class note als .note, note bepaalt de weergave van marges links, rechts, boven en onder.
Er zijn ook stijlen zonder selectievakjes met label User Agent Stylesheet, dat zijn in de browser ingebouwde standaard stijlen. Element cite is zo eentje. Het zou dus kunnen dat 'n andere browser cite anders weergeeft dan cursief. Microsoft Edge toont citaten standaard ook cursief zie ik.
Als je in Chrome klikt op cite in het deelvenster rechtsonder zie je links alle citaten gemarkeerd. Sommige zijn inline, sommige staan op 'n aparte regel.
Brontekst van het overlijden maakt deel uit van 'n ongeordende lijst <ul class="nicelist">, de lijst met > voor elke lijstoptie. De stijlen van die lijst hebben effect op de blockquotes, ze overerven.
Het codescherm aanzetten op https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I1972.php
kan natuurlijk ook. Focus maar 'ns op de citaten in de Notities over Gerrit Hendriks Nieuwenhuijs.
Ook hier zie je citaten inline en op 'n aparte regel.
Als je de smaak te pakken krijgt kun je 'ns proberen stijlen rechts zo te wijzigen dat je webpagina er links zo uit ziet als je wilt. Een uitdaging hè:-) Wat je ook doet in deze tool, het gebeurt alleen in je browser op je eigen laptop/pc, niet op de webserver van Genealogieonline.
Nu even terug naar je allereerste schermafdruk, je laat zien hoe je notities invoert in Aldfaer.
In de F12 tool ziet het er zo uit zoals hieronder, vraag me af waar class="note" vandaan komt die je rechtsboven ziet, volgens de Aldfaer schermafdruk heb jij die class niet ingevoerd, toch? Is die schermafdruk wel up te date? Als jij die class niet ingevoerd hebt dan lijkt 't alsof Genealogie ze toegevoegd heeft:-)
Pauline Berens EBBI - 12 apr 2021 - 12:38
Oeps Pauline,
Daar moet ik eens heeeel rustig voor gaan zitten en met een vriend die er wel verstand van heeft eens naar gaan kijken. Ik ben meer van de fysieke bezoeken naar een archief en dan met name speuren in de nog niet ontsloten archiefstukken.
Vooreerst ben ik als de dood dat ik een fout maak en mijn werk van jaren kapot maak.
Fijn dat je meedenkt. Dank.
Groet,
Wim
Wim Hobers - 12 apr 2021 - 12:52
@Pauline,
Toen ik jaren en jaren geleden met die HTML code ging werken was ik zo trots als een pauw dat het me lukte mijn stamboom te verfraaien en leesbaarder te maken.
Nooit kunnen vermoeden dat wat jij zegt: "Met breaks in je GEDCOM te proberen de opmaak te regelen is sowieso niet van deze tijd."
Ik loop nu dus ook het risico dat al mijn cursief ("cite") weergegeven citaten ooit niet meer cursief worden weergegeven.
Groet,
Wim
Wim Hobers - 12 apr 2021 - 13:07
😊😊😊😎😎😎😒😒😒😢😢😢😢😜😜😜🤣🤣🤣😊😊😊😊😉😉😉😎😎😎😢😢😢😢😜😜😜🤣🤣🤣😊😊😊😊😉😉😉
Pauline Berens EBBI - 12 apr 2021 - 13:36 (laatst bijgewerkt 12 apr 2021 — 16:57 door auteur)
Hallo Pauline,
1) "Benieuwd of je zo gerustgesteld bent, voor nu." Ja hoor, Ik ben ontzettend blij met je reactie. Gehoord worden is altijd mooi. Ik wacht het antwoord van Bob rustig af. Mocht "blockquote" definitief niet meer terugkomen dan zal ik me moeten verhouden met dat gegeven en weet ik je te vinden voor advies.
3) Boek maken. In 2003 heb ik ooit mijn eerste boek over de familie Hobers op 't Erve Hobers in Ane gepresenteerd aan zo'n 120 Hobers'en uit heel Nederland. De plannen over een tweede boek heb ik laten varen omdat GO mijn vondsten uptodate houdt. Het Notarieel Archief in Amsterdam bv. wordt nog steeds ontsloten en daar vind ik nog steeds prachtige aanvullingen. Ik heb in mijn stamboom nogal wat verhalen die ik herschrijf na zo'n vondst en deel middels de Facebook Hobers groep en dan gelezen worden. Vandaar dat ik zoveel belang hecht aan een verzorgde layout op GO, omdat dat mijn boek is.
2) Leuk om te lezen over het grensgebied van "op fietse". Mijn overgrootvader naar wie ik genoemd ben is al "kanalarbeiter" werkzaam geweest vanuit Nieuw-Amsterdam naar Duitsland en in Meppen in 1795 overleden. Vertrouwd terrein dus.
Groet en "Goed Gaen"
Wim
Wim Hobers - 14 apr 2021 - 17:25
Genealogie Online is in de basis een GEDCOM naar HTML vertaler. Door in GEDCOM ook HTML op te nemen komen je dus een beetje in het vaarwater van Genealogie Online :-)
De standaard block-tag die Genealogie Online voor notities gebruikt is de <blockquote> en die heeft via CSS een bepaalde opmaak gekregen (zoals inspringen en grijze lijn aan de linker kant). Op dit moment worden deze "dubbele blockquotes" (dus uit GEDCOM en door Genealogie Onlin) eruit gehaald. Ik heb dit nu gewijzigd, eens kijken hoe het er dan uitziet?
Bob Coret - 21 apr 2021 - 15:36
Hallo Bob,
Wat ben ik hier ongelooflijk blij mee.
Een voorbeeld van een verhaal dat nu weer zo getoond wordt:
Zo zag het onlangs uit;
Ik vind het dus weer veel mooier en vooral leesbaarder. Hartelijk dank.
Groet,
Wim
Wim Hobers - 21 apr 2021 - 16:17
De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.
Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!
Bedankt, uw melding is verstuurd aan de moderators.