stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Hoe achterhaal je de oorsprong van een straatnaam (Bosschaartsweg, Ritthem-Middelburg, Zeeland)?



Profiel afbeelding

Beste forummers,

De Bosschaartsweg https://goo.gl/maps/wjYZ1inXaYxDqzMJ6 (horend bij Ritthem, maar dichter bij Middelburg) is vast genoemd naar de familie Bosschaart. Maar sinds wanneer heet de weg zo, en is de weg naar een bepaald familielid genoemd? De gevonden gegevens op een rijtje:

Een logische aanname is natuurlijk dat de Bosschaarts markante aanwonenden waren, en dat de weg in de volksmond naar hen genoemd werd. Ooit moet de naam officieel zijn vastgesteld; is daarbij iets op schrift gesteld over de oorsprong van de naam? Iemand enig idee hoe ik naar zoiets zoek?

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 26 dec 2022 - 22:53 (laatst bijgewerkt 30 dec 2022 — 10:31 door auteur)


Nog even een toevoeging, voor de duidelijkheid: ook tips die niet specifiek over deze weg gaan, maar meer in zijn algemeenheid over het zoeken naar informatie over straatnamen, is van harte welkom!

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 30 dec 2022 - 10:33







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu