stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Scheepsreizen van de Middelburgse Commercie Compagnie inzichtelijk gemaakt



Profiel afbeelding

Beste lezers,

Het Zeeuws Archief heeft op een, naar mijn mening prachtige, manier alle scheepsreizen uitgevoerd door de MCC inzichtelijk gemaakt:

https://slavenhandelmcc.nl/map

Op de kaart worden alle reizen van 1720 t/m 1805 getoond. Je kunt als het ware elk schip ‘live’ (nu ja, met een paar eeuwen vertraging) volgen en aanklikken om meer informatie over dit schip te zien, zoals aanlegplaatsen en bestemming, bemanning en lading, en er wordt doorgelinkt naar archiefstukken die online in te zien zijn. Daarnaast is er een overzicht van alle schepen, en alle betrokken personen. Er kan gefilterd worden. Zie voor de legenda van de voor de schepen gebruikte symbolen het filterknopje rechtsboven op de kaart (boven de + en - om in- en uit te zoomen).

Voor iedereen met voorouders die tot slaaf gemaakt en (mogelijk) door de MCC uit West-Afrika weggevoerd zijn, voor mensen die voorouders hebben die voor de MCC voeren, en voor iedereen die graag een beter beeld krijgt van de activiteiten van de MCC (hoelang duurde een driehoeksreis eigenlijk, wat transporteerde de MCC binnen Europa, hoeveel schepen hebben er in totaal voor de MCC gevaren) is hier denk ik een schat aan informatie te vinden.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 27 jun 2024 - 22:29







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu