stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Petrus Mathias (1807) en Petrus Anthonius van Wijlick (1810) uit Arcen en Velden opgelost



Profiel afbeelding

In mijn stamboomonderzoek van mijn schoonmoeder maak ik gebruik van de gegevens die op internet beschikbaar zijn.

Nu kom ik een probleem tegen: Bovenstaande twee broers worden in GenealogieOnline toegedicht aan Jacobus van Wijlick (1765) en Marie van den Hombergh. Terwijl bij OpenArchief ze toegeschreven worden aan Hermannus van Wijlick (1179) en Maria Christina van den Hombergh.

Wie kan mij helpen om de goede beslissing te nemen?

M. Vroomen

M. Vroomen - 10 jul 2024 - 20:26

Als u gegegevens op internet tegenkomt, dan die nooit klakkeloos overnemen. Eerst, indien mogelijk, de originele bronnen raadplegen. Wat betreft burgerlijke stand en voor ca 1800 de kerkregisters: die bronnen zijn allemaal op internet te vinden. Dit kunt u dus zelf nagaan, en als u daarna nog vragen of problemen tegenkomt, dan kunt u dat alsnog indit forum kenbaar maken. Dat u de geboorteregisters van Arcen al geraadpleegd heeft is niet duidelijk uit uw vraagstelling.

Dit forum is niet bedoeld om u al het onderzoekswerk uit handen te nemen.

karel honings - 10 jul 2024 - 21:58

Op 20.10.1810 is in Arcen geboren: Pierre Antoine, zoon van Herman van Wijlick en Marie van de Homberg. 

G. Karssenberg - 10 jul 2024 - 22:32


Herman van Wilick en Marie Christine van den Hombergh huwen in Arcen en Velden op 19.4.1806 - met de namen van wederzijdse ouders.

G. Karssenberg - 10 jul 2024 - 22:54







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu