stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Huwelijk tussen Joannes Josephus Van Houtven - Maria Anne Verbercht ? Frans naar nederlands opgelost



Profiel afbeelding

Huwelijk tussen Joannes Josephus Van Houtven - Maria Anne Verbercht ?  Frans naar nederlands,

kan iemand dit vertalen naar het Nederlands ?

ik lees een groot deel, maar niet zeker van...

(link naar rijksarchief; Duffel | 1799 - 1804 (arch.be)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

dit zou alvast geweldig zijn!

Michael cox - 28 apr 2024 - 15:45

Hij is geboren Heist op den Berg op 4 september 1765.

De rest kan ik niet goed lezen (te klein) en als ik op de link klik moet ik eerst inloggen, daar heb ik even geen energie voor door mijn NAH momenteel. 

Annemarie57 - 29 apr 2024 - 13:11

Marie Anne Verbercht, dochter van Corneille Verbercht en Catherine Bustclots (?), is blijkbaar op 7.8.1772 in Duffel geboren.

G. Karssenberg - 29 apr 2024 - 16:07

Gemeentehuis van Duffel Arrondissement Mechelen, op de 19e dag van de maand Vendémiaire van het elfde jaar van de Republiek


Huwelijksakte van Jean Joseph van Houtven, landbouwer, woonplaats te Duffel, zevenendertig jaar oud, geboren te Heist-op-den-Berg op vier september zeventienhonderd vijfenzestig, zoon van Jean van Houtven en Anne Thijs op de ene hand, en Marie Anne Verbercht, boerin, zevenentwintig jaar oud, woonplaats te Duffel, geboren te Duffel op 7 augustus zeventienhonderd vijfenzeventig, dochter van Corneille Verbercht, en Catharine Busschots, als het andere deel. De begeleidende aktes zijn ontleend aan het publicatieregister huwelijksbelofte, opgemaakt te Duffel etc (opsomming van de huwelijksbijlagen en aanwezige getuigen ) 

Janna vE - 29 apr 2024 - 18:45 (laatst bijgewerkt 29 apr 2024 — 18:47 door auteur)

moest het afbreken: etenstijd - men vroeg me aan tafel.

Getuigen van het huwelijk en aanwezig zijn Corneille Verbercht, de vader, landbouwer, vierenzeventig jaar oud; Jean Baptiste van Turnhout, landbouwer, zevenvijftig jaar oud, vriend van de familie; Jean Verbercht, landbouwer, tweeenveertig jaar oud, broer van de bruid; Gummarus Verbercht, landbouwer, drieendertig jaar oud, broer van de bruid - allen woonachtig in Duffel. 

Overigens lees ik elders (niet in deze akte maar bij de geboorte van de dochter en in andere online stambomen) de naam gespeld: Verberck

Janna vE - 29 apr 2024 - 20:12 (laatst bijgewerkt 29 apr 2024 — 20:21 door auteur)


hartelijk dank!!!

Michael cox - 30 apr 2024 - 23:46







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu