stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Michel Mariac * Mauriac 1793, overlijdensakten in Spanje, waarschijnlijk in Madrid



Profiel afbeelding

ik heb tot nu toe aktes online opgezocht in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar nu heb ik een persoon, Michel Mauriac, geboren in Mauriac (Frankrijk, Cantal) op 21/03/1793 en overleden in Spanje (waarschijnlijk Madrid 06/03/1843). Kan er mij iemand een link bezorgen naar die overlijdensakten, als die online staan natuurlijk ... alvast bedankt

jan de ridder - 26 jan 2023 - 20:12 (laatst bijgewerkt 26 jan 2023 — 22:01 door moderator)


Ik vind noch bij https://www.cyndislist.com/spain, noch by FamilySearch online akten voor Spanje. Wat FamilySearch heeft schijnt contractueel beperkt te worden tot FamilyHistory Centers (FHC) van de LDS. FamilySearch meldt wel een verouderde en niet langer onderhouden index te hebben op https://www.familysearch.org/search/catalog/1500692. Je moet geluk hebben, indien je daarin iets vindt.

Ik herinner me van mijn bezoek aan het Nationaal Archief in Madrid jaren terug, dat ze daar helemaal geen gegevens van bevolkingsadministratie bewaren en dat je daarvoor naar de archieven van de RK kerken toe moet. Ik vermoed dat het nog wel een tijdje zal duren tot de Spaanse kerken gaan meedoen aan Matricula, of zelf iets gaan opzetten.

Michaël

Boers 2 - 27 jan 2023 - 10:06







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu