Na overlijden van de ouders verhuizen de oudste twee naar Weesp. Die zijn ook in Weesp geboren. De andere twee (de jongsten) blijven ogenschijnlijk in Muiden (zij zijn in Muiden geboren). Heeft het misschien iets met vergoedingen, ondersteuningen te maken? Nuttig om te vermelden: geloof was RC.
Ben: De oudste 3 zijn in Weesp geboren (Helena 1853, Jansje 1854 en Theodorus 1856), de rest in Muiden. Zou het kunnen kloppen dat de "geboorteplaats" verantwoordelijk was voor de opvang van de wezen (spreiding van de kosten)? Dit werd nl in mijn familie als vermoedelijke reden opgegeven voor de gesplitste opvang. Eigelijk zou ik willen weten wie waar heeft gezeten en hoe lang, dat was eigenlijk de insteek van mijn eerste vraag...
Zijn er bijvoorbeeld personenlijsten van de weeshuizen terug te vinden, oid?
Janny: ik had deze gegevens al, maar bedankt voor het meedenken!
Toch nog: Link Maar ze vertrokken naar het RC gestigt. Waar in Weesp? Was het St Bernardusgesticht dan voor kortere duur? Zij zijn de enigen in het 3tal boekjes die deze vermelding heeft.
]
mvg-Ben
Ben Wegman - 27 feb 2025 - 21:12 (laatst bijgewerkt 27 feb 2025 — 22:17 door auteur)
Helena wordt wel vermeld in het Bevolkingsregister van Weesp, kennelijk zat ze in het Barth Gasthuis, oftewel het St. Bartholomeus Gasthuis. Zie hier
Zij trouwde overigens 15-09-1886 te Amsterdam met de 34-jarige koetsier Evert Gerardus de la Chambre. Zie hier.
Ook Theodorus Gijsbertus junior zat in het Barth Gasthuis. Hij trouwde 04-02-1886 in Schiedam met Cornelia Hendrica van Haagen en kreeg oa kinderen in Vlaardinger-Ambacht. (Gewoon zijn naam invullen bij WieWasWie, er valt een boel over hem te vinden.)
Maarten Krips - 27 feb 2025 - 22:23 (laatst bijgewerkt 27 feb 2025 — 22:24 door auteur)
Ik heb de pagina in het bevolkingsregister Weesp gevonden. Sortering op G van gesticht. En de volgende verblijfplaats.