stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » voorouders Cornelis van Schalckwijk geboren in Werkhoven, geh. 13-5-1731 in Alphen ad Rijn met Grietje Huijsman



Profiel afbeelding

Phaes of Bonifacius (bij Dokkum vermoord!) lijkt mij niet zo belangrijk. Bij NG dopen werd bijv. Theo gebruikt; bij een RK doop werd dit Theodorus. In het ORA Utrecht komt niets relevants te voorschijn bij Servaes Geurtsz en omgekeerd.

Gerrit H Verwoerd - 24 apr 2024 - 14:11 (laatst bijgewerkt 24 apr 2024 — 14:16 door auteur)

Reageer nog even:

Blijkens zijn eerste huwelijk in 1610 met Annetgen Aerts was hij afkomstig uit Utrecht: Ok, duidelijk. Kunnen we dan 'schrappen'.

Indien Faes/Phaes inderdaad is afgeleid van Servaes dan stelt dat de publicaties waarin melding gemaakt wordt van Bonefaes of Juriphaes/Jerephaes die in eerdere posts aan de orde zijn gekomen wel in een ander daglicht: Nu ik dit opnieuw lees begrijp ik je opmerking niet. Was mijn reactie niet relevant?

Gerrit H Verwoerd - 25 apr 2024 - 12:39


Ik denk dat we dat nog niet kunnen schrappen. Hij kan immers wel in Schalkwijk zijn gaan wonen.

Reactie is relevant maar ik kan er verder niet zoveel mee. In mijn optiek zijn Servaes, Jerephaes en Bonefaes verschillende namen. Dit in tegenstelling tot Theo en Theodorus. Het kan echter zo zijn dat  in de loop der tijd de link naar de volledige voornaam vervaagd is, zelfs binnen de eigen familie, en er zo een naamsverandering heeft plaatsgevonden. Ook kan er door de pastoor een verkeerde interpretatie zijn gemaakt. Het blijft dus giswerk en daarmee zijn aangehaalde bronnen nog steeds relevant, zo zie ik nu in.

JP Ouweltjes - 25 apr 2024 - 16:22 (laatst bijgewerkt 25 apr 2024 — 16:23 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu