stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gezocht: geboorte en overlijdensdatum van Christina Libetta Davidson Descelles.



Profiel afbeelding

Rond Brummen staan veel landhuizen waar de adel woonde. Logement Cromhout van het ene bev.register bestaat nu nog en in de andere hebben ze een eigen landhuis gekocht in het dorp Brummen, gezien personeel en wijk A.  

Ruumpol - 3 apr 2023 - 20:38

Philip Davidson staat in een notariele akte genoemd in Brummen mbt Huis Spaensweerd. En er is met Spaensweerd een familieverband ergens met de fam.von Loben-Sels. Is er een verband tussen Sels en Descelles? 

Ruumpol - 3 apr 2023 - 22:51

Ook ik wil graag iedereen bedanken voor het speurwerk.

Mijn oma is een dochter van Rudolf.

De 'doopakte' van Philip François is voor mij een megavondst. Eindelijk weet ik nu wanneer hij geboren is. Opmerkelijk is wel dat aangegeven staat dat P.F. de natuurlijke zoon is van Philip Davidson.

In de ambtenarenstamboek staat echter Louis senior als vader van P.F. vermeld!

Wellicht dat de persoon die de doopakte had opgesteld geen of niet voldoende kennis van de Engelse taal had (Philip Davidson is een Schot) en van de Franse taal (Carolina Caron is een Française) en zodoende e.e.a. verkeerd heeft begrepen en vastgelegd.

Op onderstaande website van Mauritius heb ik een overlijdensakte van ene Louis Descelles gevonden met als datum van overlijden: 5 januari 1816. Dit zou Louis senior kunnen zijn.

https://www.cgmrgenealogie.org/actes/acte_deces.php?xid=57386&xct=5893&fbclid=IwAR2W8y9eyvVqe9TY6pjj8O2FZjDs7qLmSN6T7RIyWaJAcNOToLWb8_3D8c0

Ik heb helaas nog niet kunnen vinden waar en wanneer Louis en Carolina zijn getrouwd. Hetzelfde geldt voor haar huwelijk met Philip Davidson. Van Carolina zijn tot dusver de namen van haar ouders bekend: Edmon en Brigitta Caron (waarbij rekening gehouden dient te worden dat de dienstdoende ambtenaar destijds eventueel de voornamen verkeerd heeft geregistreerd).

Een andere megavondst voor mij is het overlijden van Betje de Celles, wat volgens mij inderdaad om Christina Libetta zou kunnen gaan.

Trouwens heeft mijn oma aan haar kinderen verteld dat haar oma Christina Libetta met ene Jansen was gehuwd (spelling Janssen, Jansens en Janssens is overigens ook mogelijk). C.L. heeft aan hem gevraagd of zij hun kinderen de bijzondere achternaam Davidson Descelles mocht geven, zodat in haar tak van de familie deze naam in ieder geval niet zou uitsterven.

Rudi Davidson des Celles - 1 okt 2023 - 16:59


Wat de achternaam Janssen betreft, heb ik een tijdje geleden het onderstaande gevonden.

29 april 1884: weduwe Janssen, geboren Des Celles met 2 kinderen, aankomst per boot - Prins Alexander - van Batavia naar Padang (Sumatra). Dit zou dus Christina Libetta kunnen zijn. Misschien op bezoek bij haar broer Gustaaf Adolf?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Rudi Davidson des Celles - 2 okt 2023 - 19:17







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu