Ik zelf gebruik Legacy 7.0 en vind het heel makkelijk te gebruiken. Ik ben vaak benieuwt naar Family Tree Maker. Wat voor een software gebruiken jullie allemaal?
John van Zwam,
Ik gebruik Fam. Tree builder. Het is geen compleet Hollands programma. Met name als je een boek(report) oproept komt er een geheel van je ingebrachte stamboom wat er met de pers. foto zeer goed uitziet, echter waarom in de hele uitvoering de engelse woorden als Great children, was born, dead. en vele andere woorden, nog steeds niet in het Hollands zijn, is onduidelijk . Antwoord krijg ik niet, op gestelde vraag in deze. Ook het overzetten naar Ald F gaat niet zonder problemen, ondanks de zeer geduldige hulp van A.F.
Het is misschien een tip dit programma uit de rubriek Hollandse software te halen.
Voor de duidelijkheid, ik heb het hier over het gratispakket van FMT.
Met vriendelijke groet
Dankje Jan
Sinds mijn vraag heb ik de knoop door gehakt en heb nu een betaalde versie van Legacy 7.0. Ik heb ook meteen de handboek gedownload want ik had een beetje moeite hoe ik de bronnen moest beschrijven.
Een kennis had mij een 2009 kopie van Family Tree Maker geleent zo dat ik kon zien hoe het werkte en hoewel ik de 'interface' best mooi vond, vond ik het gebruik van de progamma een beetje 'Mickey Mouse'.
Ik ben heel blij met Legacy want het is zo makkelijk te gebruiken en start ook snel op.
Groetjes
John
Ik gebruik ook Family Tree Builder van MyHeritage. Lijkt mijj eem heel leuk programma met veel "intelligente" research modelijkheden, hoewel die niet altijd werken. Ik werk ermee in het Engels dus heb daar geen problemen mee. Het programma heeft nog steeds veel "bugs", die ik steeds vermeld aan de developers maar krijg nooit antwoord.
Frank
In mijn Windows tijdperk (ben sinds 2005 een Mac gebruiker) heb ik Brothers Keeper gebruikt. Ideaal. Wordt ook zeer goed bijgehouden (zodra er een bug is gevonden is er vrijwel meteen een update) en is beschikbaar in meerdere talen.
Na mijn overstap naar de Mac gebruik ik Reunion.
Hoi hoi,
Ik zweer bij GenoPro. Grafisch goed bedacht, ideaal dus voor een grafische vormgever zoals ik.
Ideaal voor foto's en dergelijke, maar misschien anderen intussen daarin net zo goed.
Gebruik dit programma al zo'n 15 jaar en heb het zien groeien zeg maar.
Ga gerust even kijken op http://www.genopro.com.
Schrik niet het in een engelse (of eigenlijk canadese site) maar er is een vertaling binnen het programma voor bijna alle talen.
Met een druk op een knop heb je een pracht van een site, als je daarin geïnteresseerd bent
Irma
Ik heb een tijdje geëxperimenteerd met Brothers Keeper (6.2) zowel als Aldfaer (4.2)
Brothers Keeper is niets mis mee, denk ik.
Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor Aldfaer.
Het bevalt goed.
Echter, soms, maak ik een gedcom-bestand dat ik dan inlees in Brothers Keeper om daar een grafische plaat te maken. Je kunt dan je hele stamboom op bijv. A00 plotten.
Ik vind die tekening weer net even mooier dan die in Aldfaer.
Voor online gebruik is de grafische plaat van Alfaer handiger.
Ik gebruik sinds jaar en dag GensData en sinds een paar jaar GensDataPro, zowel eerst onder Windows als nu op de Mac. Ik ben er erg tevreden over.
Zonder in discussie te willen gaan over een een goed, beter of het beste genealogie programma (dat is uiteraard persoonlijk en ieders keuze), verbaas ik mij erover (als Mac gebruiker van het eerste uur, 1983 !) dat sommige mensen Windows op een Mac (met een uiterst stabiel OS gebaseerd op Unix) gaan installeren en gebruiken. Het zij zo.
Om op de vraag van de beginner van deze draad (Jan) te antwoorden: Ik gebruik 'Reunion for Macintosh', met naadloze integratie en synchronisatie met de iPhone.
Het programma is speciaal voor de Macintosh ontwikkeld, bestaat al vanaf 1988 en vanaf 1993 is een NL taalmodule (en handboek) beschikbaar. Goede wijn behoeft geen krans.
Door mij wordt gebruikt Reunion (voor macintosh): experimentele fase.
Zie ook graag de profielen van NGV-leden, website: www.ngv.nl.
Vriendelijke nieuwjaarsgroeten van Marianne (M.C.Deden-Kazenbroot),
Lelystad; website (door mij nu nog getypt zonder genealogieprogramma)
zie website: www.kazenbroot.nl
Welk programma houdt er rekening mee dat de achternamen voor 1811 grotendeels geen familienamen waren?
MyHeritage Family Tree Builder houdt hier nog geen rekening mee. Ik vind het namelijk raar om patroniem in het vakje van de achternaam te moeten plaatsen.
Ik ben betalende gebruiker van MyHeritage en verder zeer tervreden over de service and software. Ook de privacy regels bevallen mij goed. Vragen worden direct beantwoord en de Smart Matches van de wereldwijde gebruikers zijn een goede leidraad. Maar het probleem met de patroniemen, zet mij toch weer aan het zoeken.
Wie kan me helpen?
Groet,
Marco
hallo Marco,
Genopro heeft een veld dat je als patroniem zou kunnen gebruiken en heet alternatieve naam.
Dan heeft hij dit aan als een naam tussen haakjes.
groetjes Irma
Hallo Marco,
GensDataPro (het programma van de NGV) heeft een apart vakje voor patroniemen. Je ziet het als je de muis erbij houdt, eerst voornaam, dan roepnaam dan patroniem.
Met vriendelijke groet,
Ria
Hartelijk dank voor jullie reacties.
Marco